E-fulfilment distributiecentrum voor Blokker.nl in Gouda

Blokker heeft eind 2015 voor zijn webshop Blokker.nl een nieuw e-fulfilment distributiecentrum (e-DC) geopend. In het nieuwe e-DC in Gouda heeft Blokker vanaf maart 2016 bijna 40.000 m2 tot zijn beschikking. Een noodzakelijke uitbreiding, want het aandeel online blijft toenemen bij de huishoudketen. Dat is vooral te danken aan de enorme assortimentsuitbreiding die het nieuwe e-DC faciliteert. 

 e orderpickers werken met zogenaamde polsscanners, een geavanceerde armband met vingerscanner waarmee zij op een schermpje op hun pols de order zien.  In het nieuwe e-DC in Gouda heeft Blokker vanaf maart 2016 bijna 40.000 m2 tot zijn beschikking. Capaciteit van max. 700 orders per uur en 11.000 per dag
 Een van de verzendtafels in Gouda. Een van de verzendtafels in Gouda. Een van de verzendtafels in Gouda.

Facts en figures

Het e-DC in Gouda is zeven dagen per week, 16 uur per dag in gebruik. Hierdoor verwerken de magazijnmedewerkers momenteel tot wel 11.000 orders per dag voor klanten van dé online huishoudwinkel van Nederland en België. Dat is 700 orders per uur. Dat aantal kan verder worden opgeschaald naar 1500 tot 2000 per uur waardoor het e-DC op termijn meer dan 20.000 orders per dag kan verwerken. 

Lees meer over dit e-DC in het nieuwsbericht Nieuw e-fulfilment distributiecentrum voor Blokker.nl in onze newsroom.