Onze ketens

Blokker Holding B.V. is een Nederlands non-food retailconcern en actief in de sectoren Huishoud, Speelgoed en Wonen, met 7 winkelformules in 8 landen. Dit zijn de winkelformules Blokker, Xenos, Leen Bakker, Intertoys (Intertoys, Bart Smit en Toys XL), Maxi Toys, Marskramer en Big Bazar.

Nextail huisvest alle e-commerce- en omnichannelactiviteiten van Blokker Holding, waaronder vrijwel alle webshops en Cook&Co;
een kleine gespecialiseerde online winkel voor de kookliefhebber.

Winkelketens

Bart Smit heeft een eigentijds en actueel speelgoed- en multimedia-assortiment voor kinderen en iedereen die zich jong voelt. De speelgoedwinkel verkoopt verrassende cadeaus die je blij maken, of je ze nu geeft of krijgt: ’t Juiste cadeau…altijd raak!
Big Bazar is een discountketen waar klanten voordelig kunnen winkelen in een onderscheidende en inspirerende omgeving. De winkel heeft een breed, actueel en snel wisselend assortiment. Het is een van de snelst groeiende winkelketens van Nederland.
Blokker is toonaangevend in van je huis ‘een thuis’ maken. Het is dé omnichannel winkel die altijd dichtbij is met relevante en verrassende producten. Met een fijnmazig netwerk van winkels, een webshop -Blokker.nl-, ruim 7.000 medewerkers en een breed assortiment brengt Blokker onderscheidende merken en vernieuwende producten van kwaliteit tegen een goede prijs.
Cook&Co is de online kookwinkel met fysieke winkels in Nederland voor de hobbyhok, kookfanaat en levensgenieter. Het assortiment van Cook&Co bestaat uit kwalitatief hoogstaande en trendy kookartikelen.
Toys XL is een formule van grootschalige speelgoed- en multimediawinkels en maakt sinds april 2016 deel uit van Blokker Holding B.V. Op dit moment heeft Toys XL 14 megastores verspreid over Nederland. Toys XL is onderscheidend door de grootte van haar winkels en collectie. Alle filialen hebben gemiddeld een oppervlakte van 2.000 m² en de formule heeft meer dan 12.000 artikelen in het assortiment.
Intertoys is een allround speelgoedwinkel met een uitgebreid assortiment traditioneel speelgoed en een actueel aanbod multimedia-artikelen, gifts en bijoux. Intertoys: Heel goed in speelgoed.
Leen Bakker maakt eigentijds wonen verrassend voordelig. Het woonwarenhuis is eigentijds en klantgericht en onderscheidt zich door kwaliteit, scherpe prijzen en een snelle levering te bieden.
Marskramer verkoopt goede en betaalbare huishoud- en speelgoedartikelen. Deze winkels zijn vooral te vinden in wijken en dorpen. Marskramer exploiteert ook de soft-franchiseformules Novy en Prima en de speelgoedformule Toys2play.
Maxi Toys is een gespecialiseerde speelgoedketen die actief is in Frankrijk, België, Luxemburg, Zwitserland en Italië. Een typische Maxi Toys-winkel ligt meestal net buiten de grote steden in grote winkelcentra. Maxi Toys opereert vanuit HoudengGoegnies, België.
Xenos verkoopt avontuurlijke woon-, huishoud- en cadeauartikelen in Nederland en Duitsland. De winkelketen biedt wereldse, decoratieve en praktische producten aan tegen verrassend lage prijzen.

Online

Nextail huisvest alle e-commerce- en omnichannelactiviteiten van Blokker Holding, waaronder vrijwel alle webshops van het concern. Enkele van deze activiteiten: social media, online marketing en contentverbetering voor onze webshopartikelen.

Groothandels en soft-franchise

Elektroblok voert een huishoudassortiment aangevuld met luxeartikelen en speelgoed. De groothandel richt zich vooral op zelfstandige detaillisten met winkels in kleine tot middelgrote plaatsen.
Trend-Center voert een assortiment interieur- en geschenkartikelen en levert voornamelijk aan winkelketens en aan enkele grootafnemers. De zelfstandige handelsorganisatie importeert uit het Verre Oosten en exporteert naar Europa en daarbuiten.
Novy, onderdeel van Marskramer, is gespecialiseerd in huishoudelijke en cadeauartikelen en altijd scherp geprijsd. Veel winkels van deze soft-franchiseformule hebben ook een Toys2Play speelgoedcollectie.