Over Blokker Holding

Balie Hessenbergerweg

Blokker Holding B.V. is een Nederlands non-food retailconcern en actief in de sectoren Huishoud, Speelgoed en Wonen, met 7 winkelformules in 8 landen. Dit zijn de winkelformules Blokker, Xenos,
Leen Bakker, Intertoys (Intertoys, Bart Smit en Toys XL), Maxi Toys, Marskramer en Big Bazar.

Herkenbare winkelformules: on- en offline

Onze winkels vormen een vertrouwd beeld in vrijwel iedere Nederlandse winkelstraat. Wij zien dat mensen nog steeds behoefte hebben aan onze fysieke winkels. Diezelfde klant kan daarnaast vaak niet meer zonder webshops en een soepel draaiende omnichannel-formule. Onze e-business heeft de afgelopen jaren dan ook een vlucht genomen. Deze ligt nu al rond de 100 miljoen euro en groeit de komende jaren alleen maar verder. Onze winkelformules sluiten dus steeds beter aan op de wensen van de moderne klant. Lees meer over onze innovatiekracht op de pagina eigentijdse formules.

Al sinds 1896

De verschillende formules van Blokker HoldingBlokker Holding is als familiebedrijf niet beursgenoteerd. Wij denken niet in kwartalen maar in een duurzame strategie en winstgevende groei. Lees meer over onze achtergrond in deze timeline. Hierin lichten wij verschillende hoogtepunten van 120 jaar retail uit.

De sectoren Huishoud, Speelgoed en Wonen

Blokker Holding is al sinds het prille begin met verschillende formules actief binnen de huishoudmarkt. Blokker heeft filialen in de gehele Benelux, Big Bazar heeft winkels in Nederland en België en Xenos in Nederland en Duitsland. Met Bart Smit en Intertoys is Blokker Holding marktleider in het speelgoedsegment in Nederland. Bart Smit is ook actief in België en Luxemburg en Intertoys in België en Duitsland. Maxi Toys heeft winkels in Frankrijk, België, Luxemburg, Zwitserland en Italië. Woonwinkel Leen Bakker heeft filialen in de gehele Benelux. 

Nextail huisvest alle e-commerce- en omnichannelactiviteiten van Blokker Holding, waaronder vrijwel alle webshops. Enkele van die activiteiten zijn social media, online marketing en contentverbetering voor de duizenden artikelen in onze webshops.