Strategie

Nieuw interieur Leen Bakker

Blokker Holding heeft in mei 2017 besloten zich volledig te richten op Blokker, de winkel waarmee het allemaal begon in 1896. Dit heeft grote gevolgen voor de holding, de gecentraliseerde Shared Service Centers en de andere winkelformules die deel uit maken van Blokker Holding. Een aantal stappen is al gezet in dit proces.

Nieuwe strategie

Blokker Holding heeft in mei 2017 besloten zich volledig te richten op Blokker, de winkel waarmee het allemaal begon in 1896. De winkelbedrijven Xenos, Big Bazar, Intertoys, Leen Bakker en Maxi Toys kwamen daarmee in de verkoop. Marskramer gaat inmiddels door als franchiseformule en groothandelsorganisatie. En Cook&Co is inmiddels een webwinkel met één (franchise)winkel.  

Deze strategiewijziging betekende ook dat de gecentraliseerde werkzaamheden van Blokker Holding opnieuw moesten worden ingericht. De werkzaamheden van de gecentraliseerde Shared Service Centers – zoals IT, Kwaliteit en Vastgoed – zijn voor een deel ondergebracht bij de winkelformules of extern uitbesteed. Sinds de strategiewijziging van 17 mei 2017 heeft de holding de volgende stappen gezet:

Milestones uitvoering strategiewijziging

1 februari 2018

Marskramer heeft alle eigen winkels gesloten en is nu een volledige franchiseformule 
en groothandelsorganisatie

27 januari 2018

Verkoop van alle Xenos-activiteiten in Duitsland aan TEDi 

1 januari 2018

De shared services van Vastgoed en Kwaliteit  ondergebracht bij Retail Property Management B.V. (RPM) en Précon Food Management B.V. (Précon)  

1 januari 2018

De gezamenlijke inkoop van niet-handelsgoederen ondergebracht bij proQure

4 december 2017

Verkoop van Intertoys (met inbegrip van alle winkels van Bart Smit en Toys XL) aan Alteri Investors. Nextail – de online organisatie van Blokker Holding – zal de dienstverlening aan Intertoys op basis van een service level agreement voortzetten

8 oktober 2017

De shared services van IT zijn teruggelegd bij de werkmaatschappijen en/of voor 
een deel uitbesteed aan externe partijen

10 juli 2017

Verkoop van Leen Bakker aan Gilde Equity Management. Nextail – de online
organisatie van Blokker Holding – zal de dienstverlening aan Leen Bakker op basis 
van een service level agreement voortzetten