Huishoud

De huishoudformules Blokker en Big Bazar zijn onderdeel van Blokker Holding. Ook de groothandel- en franchiseformule Marskramer maakt deel uit van het concern.

Lees meer

Altijd verbonden

Het winkelgedrag van klanten verandert. En daar passen wij onze services continu op aan. Onze online organisatie Nextail wordt geïntegreerd met Blokker, zodat Blokker haar omnichannel aanpak verder kan versterken en de online groei een verdere impuls kan geven en daarmee zal blijven voldoen aan de wensen van de klant. Voorbeelden hiervan zijn de online bestelpunten bij Blokker en de online marketplace op Blokker.nl.

Lees meer

Strategie

Blokker Holding heeft in mei 2017 besloten zich volledig te richten op Blokker, de winkel waarmee het allemaal begon in 1896. Dit heeft grote gevolgen voor de holding, de gecentraliseerde Shared Service Centers en de andere winkelformules die deel uit maken van Blokker Holding. 

Lees meer

  • Huishoud
  • Altijd verbonden
  • Strategie

Over Blokker Holding

Blokker Holding is een Nederlands retailconcern en actief in de Huishoudsector, met drie winkelformules, circa 770 winkels en ruim 7.700 medewerkers in drie landen. De winkelformules zijn Blokker, Marskramer (franchise) en Big Bazar.

Blokker Holding heeft in mei 2017 besloten om , met uitzondering van Blokker alle winkelbedrijven te gaan verkopen. In november 2018 is besloten om ook Blokker en Marskramer te verkopen. Dit verkoopproces is begin 2019 gestart. Blokker Holding is als familiebedrijf niet beursgenoteerd.

Nieuws

Blokker verbindt ‘Bricks’ met ‘Clicks’

Blokker, de keten die alles biedt wat je in je huishouden nodig hebt, wordt volledig ‘Bricks & Clicks’. Het bedrijf voegt het aanbod van de fysieke winkels (‘bricks’) en haar webwinkel (‘clicks’) samen, waardoor een consistenter en beter op de klant afgestemd aanbod ontstaat. Tot nu toe opereerden de webwinkel en de fysieke winkels nog los van elkaar, zodat het bedrijf snel een sterke positie online kon opbouwen. De samenvoeging tot ‘bricks & clicks’ is onderdeel van de groeistrategie die onder de huidige directie is ingezet.  

Eerder is al besloten om het distributiecentrum (DC) in Geldermalsen (dat gericht is op de fysieke winkels) en het DC in Gouda (dat gericht is op de webshop) te integreren. Het bestaande DC in Geldermalsen wordt daartoe omgebouwd tot een hypermodern ‘omnichannel DC’. De integratie moet na de zomer zijn afgerond.

Vorige maand werden ook de winkelorganisatie en de e-commerceorganisatie al in één kantoorpand in Amsterdam samengevoegd. In de winkels worden de bestelzuilen voor online bestellingen meer zichtbaar en helpen ze, net als de webshop, de klanten beter in het gehele selectie- en aankoopproces. Klanten krijgen daarnaast meer keuze in bezorg- en ophaalmogelijkheden. Douwe Egberts-waardepunten, waarmee al jarenlang exclusief in de Blokkerwinkels kan worden betaald, kunnen sinds kort ook in de webshop worden gebruikt.

Door de samenvoeging verwacht Blokker dat 14 arbeidsplaatsen komen te vervallen. Hiertoe is een adviesaanvraag bij de Ondernemingsraad ingediend. Blokker heeft het voornemen zoveel mogelijk medewerkers te herplaatsen binnen het bedrijf.

 

Over Blokker

Blokker is de winkel die alles biedt wat je in je huishouden nodig hebt. Blokker heeft ruim 430 winkels in Nederland, met circa 5.000 medewerkers. Per jaar verwelkomt Blokker circa 140 miljoen bezoekers (fysieke winkels en online gecombineerd). In 2018 behaalde het winkelbedrijf een vergelijkbare omzetgroei van 6% ten opzichte van het jaar ervoor.

Lees meer

Geert Kampschöer algemeen directeur Blokker (België) NV

Blokker NV krijgt een nieuwe algemeen directeur. Rob Schuyt, interim CEO van de Belgische Blokker-winkels, eindigt per 14 februari 2019 zijn mandaat als algemeen directeur van Blokker NV. Hij zal in die functie opgevolgd worden door Geert Kampschöer. De heer Kampschöer is een ondernemer en consultant met ervaring in het leiden van ondernemingen in transitie.

Blokker NV heeft in 2018 belangrijke vooruitgang geboekt met de transformatie van het winkelconcept. Het transformatieplan dat in 2017 werd opgestart met gewijzigd assortiment is door de klanten positief ontvangen. Het tempo waarin de investeringen in 2019 plaatsvinden is aangepast in verband met het verkoopproces van de Blokker-bedrijven, waaronder Blokker NV.

Hiermee wijzigt ook de rol van de algemeen directeur. Op verzoek van Rob Schuyt en in goed overleg met Blokker Holding is daarom besloten de samenwerkingsovereenkomst te beëindigen. Blokker Holding dankt Rob Schuyt voor zijn belangrijke bijdrage in de afgelopen periode en verwelkomt Geert Kampschöer.

Lees meer

GREEN SWAN neemt Maxi Toys over van Blokker Holding

Maxi Toys maakt voortaan deel uit van een internationale speelgoedgroep

Speelgoedwinkelketen Maxi Toys, met winkels in België, Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland, wordt overgenomen door GREEN SWAN, dat vorig jaar ook al de Spaanse en Portugese activiteiten van Toys ‘R’ Us verwierf. In de context van deze overname kondigt GREEN SWAN zijn intentie aan om de expansie van het merk Maxi Toys voort te zetten met een omnichannelbenadering en door fors in te zetten op innovatie en een gepersonaliseerd winkelavontuur.

GREEN SWAN neemt alle activiteiten, winkels en logistieke operaties van Maxi Toys over, met de bedoeling het bedrijf verder te laten groeien en via verdere ontwikkeling en innovatie een boost te geven aan de Europese speelgoedsector.

Maxi Toys verwacht dat boekjaar 2018 voldoet aan de financiële verwachtingen en daarmee de duurzaamheid en het potentieel van de speelgoedsector op de Europese markt aantoont.

Blokker Holding verkoopt zijn aandelen in Maxi Toys International SA, met de winkelactiviteiten van Maxi Toys in België, Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland naast de logistieke hub Logitoys.

“ Met onze speelgoedmerken in andere Europese landen, en vooral met Toys ‘R’ Us in Spanje en Portugal, slagen we in een ommekeer op de turbulente speelgoedmarkt. Deze revolutie bewijst dat speelgoedwinkels veel meer te bieden hebben dan producten en een industrie zijn voor gezinnen en mensen van elke leeftijd. Met Maxi Toys zien we veel potentieel om de klant een nog betere en persoonlijke service te bieden, en dit zowel in de winkel als online of in combinaties van beide"
Paulo Andrez, CEO GREEN SWAN
 
“ Deze overname past prima in de strategie van Blokker Holding. Dankzij GREEN SWAN’s kijk op de sector en de business, zijn engagement en investeringen zal Maxi Toys het merk, de onlinemogelijkheden en het winkelnetwerk verder kunnen ontwikkelen. De verkoop aan een speelgoedretailer is ook goed nieuws voor de 1.100 werknemers van Maxi Toys. We focussen nu op het operationele management en de verkoop van de andere bedrijven van Blokker Holding."
Michiel Witteveen, CEO Blokker Holding
Lees meer

meer nieuws

Onze ketens


Big Bazar is een discountketen, opgericht in 2007, met ruim 1.600 medewerkers en circa 120 winkels, gevestigd in Nederland en België. Klanten kunnen bij Big Bazar voordelig winkelen in een onderscheidende en inspirerende omgeving. De winkelformule biedt een breed, actueel en snel wisselend assortiment. Het assortiment van Big Bazar bestaat uit de werelden Schoon & Handig, Verzorging & Make-up, Eten & Drinken, Tafelen & Koken, Klussen & Onderweg, Speelgoed, Kleding & Textiel, Hobby & Kantoor, Feest & Fun, Huis & Decoratie, Dier en Verrassend & Actueel.
Blokker is al sinds 1896 een vertrouwde naam in de winkelstraten van Nederland en is toonaangevend als winkel voor je eigentijdse huishouden. Het is dé omnichannel winkel voor iedereen en altijd dichtbij. Met relevante winkels en een goed en betrouwbaar huishoud- en basisassortiment. Een uitgebreid en aanvullend online aanbod en omnichannel service in de winkels, zoals online bestelpunten en click&collect, maken daar onderdeel van uit. Blokker biedt producten uit de categorieën Eten &
Tafelen, Koken & Bakken, Schoonmaak & Huishoud, Opbergen & Organiseren, Wassen & Strijken, Elektrische Apparaten, Baden & Slapen, Inspireren & Verrassen, Spelen & Beleven en Wonen & Sfeer. Daarnaast biedt Blokker altijd vernieuwende
en seizoengebonden producten. 

In Nederland telt Blokker ruim 5.500 medewerkers en circa 440 eigen vestigingen, waarvan 200 ‘Nieuwste Blokkers’. Blokker zet de uitrol van deze nieuwste winkelformule voort. In 2018 ontstaat een landelijk dekkend winkelnetwerk met meer dan 400 vernieuwde Blokkers, nauw verbonden met blokker.nl.
Marskramer is een franchiseformule en groothandelsorganisatie, met ruim 600 medewerkers, die goede en betaalbare huishoud- en speelgoedartikelen verkoopt. Daarbij richt Marskramer zich op franchisenemers in kleinere steden en dorpen
en op groothandelsklanten die gebruik maken van de formulenamen Novy, Prima, Toys2Play of eigen merknaam. De huidige groothandelsorganisatie is een samenvoeging van Groothandel Gouda en Elektroblok. De eigen Marskramer-winkels zullen in
de loop van boekjaar 2017 worden gesloten.